Esta web utiliza cockies propios y de terceros para optimizar y adaptarse a su navegación y preferéncias, además de otras tareas. Si continua navegando entenderemos que accepta nuestra Política de privacidad.

Acepta Más información
n° visitas: 115343   |    |  Aviso legal
...
Ctra. de Calaf, km 8,7

08259 Fals

T. 938 368 126

M. 627 984 229


ABRIMOS TODOS LOS FESTIVOS PARA DESAYUNOS Y ALMUERZOS

VEN A DISFRUTAR EL PRIMER DOMINGO DE CADA MES
EL MERCAT DEL TRASTET
ANTIGUEDADES
LIBROS
PINTURAS
INCIENSOS ETC..

SÍGUENOS EN FACEBOOK:

MOLÍ DE BOIXEDA
AAAABR
VENVVEDDE VVVVVV

 


....
EL MOLI US SUGGEREIX QUE GAUDIU DEL NOSTRE MUNICIPI


www.fonollosa.cat


....
EL MOLI DE BOIXEDA US PROPOSSA EXCURSIONS O UN REGAL DIFERENT


RUTES I PASSEJADES AMB CARAVANA I CAVALL
A Paisatge i Aventura us proposem un ventall de rutes a cavall per Sant Mateu de Bages, la serra de Castelltallat i altres punts de la comarca del Bages. Una forma de turisme d'aventura, fent vacances en família, sortir amb nens o grups d'amics i practicar el turisme rural a la Catalunya central. www.paisatgeiaventura.com


Pou de Glaç del Rector
Turisme - Llocs d'interès
Es troba situat entre les Torres de Fals i la Riera de Fonollosa, en unes feixes actualment abandonades. S’hi pot accedir a peu, des de les Torres de Fals a través d’un caminet que surt de l’aparcament en direcció nord-oest, o bé, des de la carretera de Sant Joan de Vilatorrada a Fonollosa, a l’alçada del Mas del Molí de Fals.

Aquest pou, oblidat i desconegut durant molts anys, ha estat recuperat amb l’esforç de molts veïns i veïnes del municipi de Fonollosa.


Alzina del Mas de Querol de Fonollosa
Alzina centenària declarada "Arbre Monumental de Catalunya.


Torres de Fals
Les torres del castell, juntament amb l’antiga església parroquial, s’alcen, separades per un barranc, al vessant dret de la riera de Fonollosa.

Aquest castell servia de defensa d’un territori que formava el seu terme que comprenia la major part de l’actual terme de Fonollosa, llevat dels territoris nord-occidentals que comprenen les parròquies de Fonollosa i Camps.

El castell de Fals no era format per un sistema normal de la resta de castells, ja que té dues torres ben separades, una protegeix el conjunt d’edificacions entorn de l’església i l’altra des d’un altre punt contribueix a la defensa del lloc. Aquesta torre més llunyana té un mur atalussat que l’envolta, d’època moderna, ja que estava preparat per a les armes de foc i l’artilleria.

La situació del castell relativament enclotada feia necessària una torre de guaita, que es conserva pràcticament sencera al mas la Torra.

Aquest castell és documentat des del 995. De l’antic castell de l’alta edat mitjana, probablement, només en resta una torre situada dalt un pujol que domina la confluència d’una torrentera amb la riera de Fonollosa.

La forma de la planta d’aquesta torre és circular, encara que, com s’edevé en la major part d’aquestes torres rodones primerenques, és una mica deformada. Especialment la seva base és molt irregular; només a partir dels 3 m d’alçada la construcció comença a prendre la seva forma circular.

El diàmetre exterior de la torre és de 9 m i té una alçària d’uns 19,50m.

La segona torre, situada a migjorn de la primera, és una construcció també cilíndrica, d’estructura molt simple, que es dreça fins a uns 17,20 m d’alçada a partir d’un pla circular, que ve donat per un diàmetre extern de 9 m i per un altre d’intern que supera lleugerament els 4 m, la resta del quals confereix a les parets un gruix de 247 cm, mida que, en no haver-hi cap desgruixament, es fa constant a tot el llarg de la torre, amb la consegüent repetició dels diàmetres a tots els compartiments.


Sepultures de Camps
Es troben a uns pocs metres dels enderrocs de l’esglesiola de Sant Esteve, al costat d’una barraca de pedra seca dels antics vinyataires.

Descripció:

Agafant un camí que, sortint del poble de Camps en direcció a llevant, hom hi arriba al cap d’uns 800 m passat el cementiri.

Aquests enterraments estan excavats a la roca i són en nombre de tres. El primer d’ells és de planta ovoïdal (tipus C), si bé presenta una petita protuberància que sembla insinuar una petita espatlla. La seva llargada és de 1,81 m i té unes amplades de 0,30 m, 0,40 m i 0,20 ms (cap, cos i peus respectivament). La profunditat és regular en tota la superfície interior, 0,25 m, i l’orientació segueix l’eix nord-oest---sud-est. Al seu costat hi ha un petit forat circular.

La segona la podem considerar, amb gairebé absoluta seguretat, com a pertanyent al model dit psciforme (D). Orientada de llevant a ponent (est-oest), fa 1,80 m de llargada, 0,25 m d’ample a la part del cap, 0,40 m a la part central i 0,22 m als peus. La profunditat també és de 0,25 m.

La darrera és més aviat trapezial (forma B) puix té 1,90 m de llarg, 0,40 d’ample al cap, 0,37 al cos i 0,25 m als peus. La profunditat és de 0,26 m (molt regular en totes elles com es pot observar) i l’orientació idèntica a la primera que hem descrit. Aquesta es troba en un bloc després i esllavissat